Wij zijn verhuisd, een ere plek!

Een ere plek

Dit is Florika, Florika heeft 10 jaar bij ons gestaan en heeft mooie veulens gebracht en verschillende liters paardenmelk gegeven. Florika is in 2021 met pensioen gegaan. Op 23-10-21 is ze feestelijk voorgetseld tijdens een opendag op het paardenkamp. 

Klik op de foto voor het filmpje.
Starkey van SeadriftDit is Starkey van Seadrift.
Starkey is als veulentje door ons aangekocht, we hebben hem van alles geleerd met als doel; hem een goedgekeurde dekhengst te laten worden.
In januari 2019 is hij voor de KVTH goedgekeurd als dekhengst en in maart is hij erkent als dekhengst voort het HTP Bij het NHPS.
Bij het KVTH kwamen we de familie Jochemse tegen en zij waren voor hun bedrijf opzoek naar een jonge hengst, Starkey word daar nu gebruikt als dekhengst.


Dit zijn Maike en Nassau. Nassau kwam in 2013 bij ons op stal, als dekhengst.  Door hem kwamen we in aanraking met het NHPS en met de gebruiken die er zijn in de haflinger wereld. Een van het leukste vind ik wel dat de hengst zijn eerste letter van zijn naam door geeft aan zijn hengstveulen en de merrie haar eerste letter van haar naam aan haar merrieveulen, hierdoor kan je snel zie bij welke bloedlijn een haflinger hoort. Maike liep bij ons op stal om onze kinderen paardrijles te geven, ze was op zoek naar een paard waar ze mee mocht starten. Maike en Nassau bleken een perfecte combinatie te zijn en samen zijn ze naar het Z dressuur gereden. Ondertussen kwam Maike haar liefde tegen en ging in Zwolle wonen. Omdat we deze perfecte combinatie niet uit elkaar wilde halen is Nassau met haar mee verhuist.  
Dit is Wessel van t Lievers, onze eerste dekhengst. Wessel is in 2012 bij ons gekomen, hij heeft verschillende dekkingen bij ons gedaan en heeft veel nakomelingen voortgebracht  
Wessel is 22 jaar geworden.


Vera onze eerste haflingerDit is Vera, Vera kwam in 2002 bij ons op stal en was toen 3 jaar oud, ze is  beleerd onder het zadel en voor de kar, een keer per jaar kreeg ze een veulentje.
Het verhaal van Judith over Vera: Vera heeft mij geleerd hoe je met paarden om moet gaan, ik wist echt niets, als ik haar borstelde en ze bewoog een keer dan stond ik buiten de stal, Wat is er veel verandert, door dat Vera altijd rustig bleef en mij de kans gaf om alles te leren is het gelukt. Vera is het eerste paard waar op op gereden heb thuis, Vera is het eerste paard waar ik een veulentje bij geboren heb zien worden, Vera is het eerste paard die ik gemolken heb. Als we Vera niet hadden gehad was deze website waarschijnlijk er niet geweest.
Vera hoort zeker hier op deze ere plek, Vera is naar een zorgboerderij gegaan hier in de buurt, Gijsbert komt nog elke twee maanden bij haar kijken om haar hoeven te bekappen.  


Weergave:
 


Bezig met laden...

Hulp nodig?

Heb je vragen, bel ons 0611417873.
Liefst tijdens kantoor uren.
Heeft u vragen over sneeuwringen kijk even naar de update, hoe het met het versturen gaat van uw pakket.